TT-Inrikes

Ytterligare en händelse i arresten i Luleå

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man avled efter att ha suttit i polisens arrest i Luleå i förra veckan. Nu framkommer att ytterligare en man förts till sjukhus från arresten. En man hittades i onsdags i förra veckan livlös i polisens arrest i Luleå efter ett självmordsförsök, rapporterar NSD.(TT)

En man hittades i onsdags i förra veckan livlös i polisens arrest i Luleå efter ett självmordsförsök, rapporterar NSD. Han avled under fredagen på Sunderby sjukhus.

Nu framkommer att ytterligare en man förts till sjukhus från polisarresten, i söndags, skriver Aftonbladet.

Hur allvarligt skadad han är och hur hans tillstånd var när han hittades är oklart. Men händelsen bedöms av polisen inte som lika allvarlig som den första.

– Den är inte alls lika allvarlig som den första. Effekten av den blev inte lika allvarlig och den fångades av våra rutiner, säger Patrik Hellberg, lokalområdeschef i Luleå och Boden, till NSD.

Efter den första händelsen, där mannen dog, har en så kallad särskild utredning inletts där förundersökningen rör tjänstefel. Den ska svara på om mannen haft rätt bevakning vid tillfället.

Då kommunicerade åklagaren först felaktigt ut att mannen avlidit för tidigt, vilket fick medier att rapportera att mannen var död, när han i själva verket levde. Senare avled då mannen på fredagen på sjukhus.

Även den andra händelsen utreds av särskilda åklagarkammaren. Polisen bedömer inte att det finns något samband mellan fallen.

– Det är inte samma typ av incident, så jag bedömer att det är en slump, säger Patrik Hellberg.