TT-Inrikes

Vandaler slog till mot drabbad skördefest

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Inte nog med pumpastölder - natten till söndag drabbades skördefesten på Öland av vandalism igen. Den här gången var det tre fårskulpturer som välts omkull, trots att de omgärdats av elstängsel.(TT)

Inte nog med pumpastölder - natten till söndag drabbades skördefesten på Öland av vandalism igen. Den här gången var det tre fårskulpturer som välts omkull, trots att de omgärdats av elstängsel.

– Någon eller några har varit där i natt och knuffat ned en tacka och två lamm från halmbalarna de stod på. För att komma in har de knäckt en av elstolparna, och de har tagit en pumpa. Det är ett gäng som är ute efter pumpor, och det är sorgligt, säger Inger Wessel i Strandtorp som tillsammans med grannar tillverkat skulpturerna av metall och fårull, till TT.

Skördefesten, som avslutades på söndagen, har innan dess drabbats av flertalet pumpastölder. Bakom ligger en grupp som årligen tävlar om vem som knycker den största pumpan under skördefesten. Också potatissäckar på torget i Borgholm har förstörts, enligt P4 Kalmar.