TT-Inrikes

Två döms för mord utanför Uddevalla

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Två män döms för att ha mördat en man utanför Uddevalla för ett år sedan. En 22-årig man som utdelade de dödande yxhuggen döms till tio års fängelse. 22-åringen kände sig tvingad till mordet, under hot om att annars själv bli dödad.(TT)

Mordoffret var en 36-årig göteborgare som försvann i början av december 2017. Hans kropp hittades nästan två månader senare, i ett skogsparti väster om Uddevalla.

22-åringen har erkänt att han dödade 36-åringen. Men advokat Björn Hurtig, som försvarat 22-åringen under rättegången, yrkade på att han skulle frikännas. Uddevalla tingsrätt har tagit hänsyn till 22-åringens berättelse om hur han kände sig hotad, och till att han frivilligt angett sig själv.

En 20-årig man, som gav order till 22-åringen och filmade mordet med mobilkamera, får ett längre straff. Han döms till tolv års fängelse för mord, människorov och rån.

Mordet föregicks av att 36-åringen blev bortförd och misshandlad samma dag. Två andra män döms för att ha varit inblandade i händelserna. En 34-årig man döms till sex års fängelse för grov misshandel, människorov och rån, samt för flera brott i andra sammanhang.