TT-Inrikes

Sex års fängelse för förberedelse till mord

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 48-årig man döms till sex års fängelse av Sundsvalls tingsrätt för bland annat förberedelse till mord, människorov och misshandel, skriver Sundsvalls tidning. Det var i början av oktober som mannen trängde sig in hos sin ex-flickvän i centrala Sundsvall.(TT)

En 48-årig man döms till sex års fängelse av Sundsvalls tingsrätt för bland annat förberedelse till mord, människorov och misshandel, skriver Sundsvalls tidning.

Det var i början av oktober som mannen trängde sig in hos sin ex-flickvän i centrala Sundsvall. Med sig hade han en väska med flera vapen, bland annat skalpeller, ett slagträ och en elpistol som han radade upp framför den livrädda kvinnan. Han förklarade sedan att han först skulle skära halsen av henne och sedan göra samma sak med sig själv.

Men den dömde mannen avbröts av polisen som stormade lägenheten efter att ha blivit kontaktade av en orolig anhörig till kvinnan. Mannen tog då stryptag på kvinnan som drabbades av andnöd innan polisen kunde få bort honom.

48-åringen döms också för att tidigare ha överfallit kvinnan utanför hennes bostad. Domen gäller även flera andra punkter, bland annat brott mot narkotikalagen.

Förutom fängelse ska mannen också betala över 100 000 kronor i skadestånd till kvinnan.