TT-Inrikes

SD-ledamot uppmanas lämna partiet

TT-Inrikes Artikeln publicerades

SD-riksdagsledamoten Pavel Gamov uppmanas att lämna alla sina uppdrag i Sverigedemokraterna. Om han vägrar riskerar han uteslutning, skriver partiet i ett pressmeddelande. Han skulle i så fall kunna bli den fjärde före detta Sverigedemokratern som blir politisk vilde.(TT)

SD-riksdagsledamoten Pavel Gamov uppmanas att lämna alla sina uppdrag i Sverigedemokraterna. Om han vägrar riskerar han uteslutning, skriver partiet i ett pressmeddelande. Han skulle i så fall kunna bli den fjärde före detta Sverigedemokratern som blir politisk vilde.

Mot partiets vilja reste Gamov till Ryssland, sponsrad av en av president Putins nära förtrogna. En partikamrat som var med på resan anklagar Gamov för att upprepade gånger ha kränkt henne.

I ett pressmeddelande skriver Mattias Karlsson att "Pavel Gamov har agerat på ett sätt som är oförenligt med rollen som riksdagsledamot. Ett parti kan inte skilja en riksdagsledamot från sitt uppdrag mot dennes vilja. Om Gamov väljer att inte avgå efter vår uppmaning kommer han att uteslutas ur partiet."

TT har sökt Sverigedemokraterna och Pavel Gamov.