TT-Inrikes

Pappa döms för treårings knarkdöd

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 26-årig pappa i Bohuslän döms till fängelse i ett och ett halvt år för grovt vållande av sin treåriga dotters död. Flickan avled sedan hon fått i sig ett mycket starkt preparat som är narkotikaklassat. Treåringen fördes till sjukhus från pappans bostad i maj förra året.(TT)

Treåringen fördes till sjukhus från pappans bostad i maj förra året. Polisen undersökte bostaden och hittade 135 milliliter av en vätska som innehöll karfentanil, en syntetisk opioid som är mycket mera kraftfull än morfin och används för att söva elefanter. Karfentanil är en starkare variant av drogen fentanyl.

Det har inte gått att klarlägga hur flickan fick i sig preparatet.

Narkotikan tillhörde flickans 31-åriga farbror, som var inneboende hos 26-åringen. Farbrodern döms nu till tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Även han var åtalad för vållande av annans död, men Uddevalla tingsrätt anser inte att 31-åringen haft ett sådant vårdnadsansvar för brorsdottern att han kan dömas för att hon på något sätt fått i sig narkotikan.

26-åringen visste att hans bror använde narkotika, men säger sig inte ha känt till att det var karfentanil.

Händelsen i Bohuslän är ovanlig. Daniel Svensson på Socialstyrelsens statistikenhet säger till P4 Väst att han inte hört talas om något liknande i Sverige.