TT-Inrikes

Överklagade - fick skärpt straff

TT-Inrikes Artikeln publicerades

I somras dömdes en 32-åring i Uppsala till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Mannen överklagade och ville frikännas. Nu skärps i stället straffet. Hovrätten dömer mannen till åtta års fängelse, skriver SVT Nyheter Uppsala.(TT)

Åtta personer stod åtalade i fallet och 32-åringen, som säger sig vara oskyldig, bedömdes ha den ledande rollen i narkotikahärvan.

Gruppen misstänktes för att ha sålt narkotikaklassade tabletter på nätet och ska ha tjänat mycket pengar.

Två andra personer, en man och en kvinna, dömdes också till fängelse för inblandning i härvan. Åklagaren överklagade domen, då han ville se skärpta straff för de två som dömts till kortare fängelsestraff.

Kvinnan, som är i 35-årsåldern och som dömts för delaktighet får sitt fängelsestraff skärpt från tre år till tre år och sex månader.

Mannen, som är i 25-årsåldern och som stod åtalad för grovt penningtvättsbrott i samband med härvan får sitt straff skärpt från sex månader till tio månader.

Två av de misstänkta anklagades dessutom för att ha involverat minderåriga för att ta hand om, och skicka iväg, paket med narkotika.