TT-Inrikes

Kraftig smäll i Rosengård

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En explosion inträffade vid en kontorsbyggnad i närheten av centrum i Rosengård i Malmö under söndagskvällen. - Det är folk som är frihetsberövade, säger Mikael Lindh vid polisen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.(TT)

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Vakthavande befäl i vid polisregion Syd, Mikael Lindh, vill inte gå in på detaljer kring de frihetsberövade.

– Det kommenterar jag inte, säger han.

Ett stort område spärrades av efter den höga smällen, som polisen fick larm om från flera personer strax före klockan 21.

– Det är okänt vad som exploderat. Men det är inga personskador, sade Calle Persson vid polisens regionledningscentral till TT under kvällen.

Explosionen orsakade krossade fönsterrutor och begränsade skador på en av byggnadens entréer. Platsen spärrades av för undersökning av bombtekniker och kriminaltekniker.

Nationella bombskyddet inledde sitt arbete vid 23-tiden, enligt polisen.

Kontorsbyggnaden ligger i närheten av polishuset i Rosengård, där en annan explosion inträffade i onsdags. Då skadades flera bilar och fastigheten fick splitterskador.

När nationella bombskyddet avslutat sitt arbete och området bedöms som säkert för övrig personal att vistas i kommer kriminaltekniker undersöka och säkra eventuella spår från föremålet som detonerat, heter det från polisen.