TT-Inrikes

Misstänkt skottlossning mot socialkontor

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Natten till onsdag utsattes ett socialkontor i Tensta i västra Stockholm för skadegörelse. Polisen misstänker att fasaden har beskjutits. - Det var personalen som när de kom dit på morgonen upptäckt vad som liknade skotthål, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson till TT.(TT)

Natten till onsdag utsattes ett socialkontor i Tensta i västra Stockholm för skadegörelse. Polisen misstänker att fasaden har beskjutits.

– Det var personalen som när de kom dit på morgonen upptäckt vad som liknade skotthål, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson till TT.

Polisens tekniker har arbetat vid platsen under onsdagen och enligt dem verkar det röra sig om just skotthål. En förundersökning om olaga hot mot grupp har inletts, men man har i nuläget inga misstänkta.

– Att vi utsätts för de här angreppen är fruktansvärt och för mig obegripligt, säger stadsdelsdirektör Per Kjellander till SVT Nyheter Stockholm.

I lokalen sitter Sociala insatsgruppen, som jobbar med att hjälpa unga lämna det kriminella livet. Enligt SVT är det andra gången på kort tid som verksamhetens lokaler utsätts för skadegörelse, då ett fönster krossades tidigare i veckan. Verksamheten har nu flyttats, men fortsätter i övrigt som vanligt.