TT-Inrikes

Misstänkt mord i Piteå - en anhållen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisen misstänker att ett mord har begåtts i Piteå. En person har anhållits misstänkt för brottet, rapporterar flera medier. Åklagarmyndigheten vill inte kommentera om det är en kvinna eller man som har anhållits. - Åklagaren vill inte gå in på det i det här tidiga skedet.(TT)

Polisen misstänker att ett mord har begåtts i Piteå. En person har anhållits misstänkt för brottet, rapporterar flera medier.

Åklagarmyndigheten vill inte kommentera om det är en kvinna eller man som har anhållits.

– Åklagaren vill inte gå in på det i det här tidiga skedet. Det enda som åklagaren kan säga att en person är anhållen skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mord, säger Karin Rosander vid Åklagarmyndigheten till TT.

Polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Den misstänkte personen hämtades in till förhör och anhölls efteråt, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen region Nord.

Han vill inte säga något om vem som ska ha utsatts för brottet eller om det har hittats en kropp. På bilder i Piteå-Tidningen syns hur polisen har spärrat av parkeringsplatsen vid LF Arena på fredagseftermiddagen. En bil på parkeringen har försetts med avspärrningsband.