TT-Inrikes

Många ville tipsa om Palmemordet

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Mellan 200 och 300 samtal kom in till Palmegruppen, när utredarna bemannade tipstelefonerna på trettioårsdagen efter mordet på Olof Palme. - Nu får vi titta på om uppgifterna finns sedan tidigare eller om det är ny information, säger spaningsledaren Dag Andersson.(TT)

De senaste tre åren har utredarna i Palmegruppen satt sig vid telefonerna för att ta in tips just på årsdagen av statsministermordet, som ägde rum den 28 februari 1986.

– Vi får ju ganska stor hjälp av media på årsdagen som skriver en hel del om det. Folk blir medvetna om det kring årsdagen, det är ett bra tillfälle att få in ny information, säger Dag Andersson till TT.

Det har varit bra uppslutning varje år enligt Andersson, men kanske ringde extra många in i går då just trettioårsdagen uppmärksammats mycket.

– Det var ett otroligt bra gehör, jag själv tog emot ett 50-tal samtal, säger han.

TT: Vad gör du för bedömning av tipsen, var de seriösa?

– Det är svårt att göra en första bedömning så, utan man får titta på om de ringt in tidigare, om uppgifterna finns sedan tidigare eller om det är ny information. Men jag tror att mycket av det som kom in redan finns i utredningen.

TT: Var det något som kändes nytt för dig?

– Det var ett par, tre tips som stod ut mer än andra.