TT-Inrikes

Död man hittades i bil

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Den man som varit anmäld försvunnen har hittats död i en bil i Piteå, uppger mannens bror för Piteå-Tidningen. En man är anhållen misstänkt för mord. Under fredagen anmäldes mannen försvunnen. Hans bil hittades senare på en parkeringsplats utanför LF Arena, en ishall i Piteå.(TT)

Under fredagen anmäldes mannen försvunnen. Hans bil hittades senare på en parkeringsplats utanför LF Arena, en ishall i Piteå. Parkeringsplatsen spärrades av för att bilen skulle undersökas.

Vid en minnesstund i Piteå under lördagseftermiddagen bekräftar mannens bror för Piteå-Tidningen att brodern hittades död i bilen.

Polis och åklagare är mycket förtegna om utredningen. Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att en kropp hittades i bilen utan hänvisar till åklagaren som inte heller vill uttala sig.

– Tidigast i morgon (söndag) går det att säga något mer, säger Karin Rosander, kommunikationschef vid Åklagarmyndigheten, till TT.

En man sitter anhållen misstänkt för mordet. Han hämtades in till förhör sent på fredagseftermiddagen och anhölls efteråt. Mannen är skäligen misstänkt för mord, en lägre misstankegrad.

Det är inlämnat en begäran om att den misstänkte mannen ska få en offentlig försvarare, men Karin Rosander vet inte ännu vem som blir hans advokat.