TT-Inrikes

Macron och Löfven i nytt samarbete

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Sverige och Frankrike inleder ett nytt samarbete om innovation och gröna lösningar. Det fokuserar bland annat på transporter, finanser, hälsosammare livsstilsval och digitala företag, skriver statsminister Stefan Löfven och Frankrikes president Emmanuel Macron i en gemensam artikel på DN Debatt.(TT)

Sverige och Frankrike inleder ett nytt samarbete om innovation och gröna lösningar. Det fokuserar bland annat på transporter, finanser, hälsosammare livsstilsval och digitala företag, skriver statsminister Stefan Löfven och Frankrikes president Emmanuel Macron i en gemensam artikel på DN Debatt.

Partnerskapet ska bygga på innovativ kapacitet hos ländernas industrier, akademier och offentliga sektorer. Offentliga och privata intressenter kommer att vara delaktiga i projektet, som har som mål att visa konkreta resultat inom två år.

"Vi är övertygade om att vårt fransk-svenska innovationspartnerskap kommer att skapa ett stort värde för våra medborgare och bidra till ett mer innovativt och grönt EU", skriver Löfven och Macron.

Frågorna kommer att diskuteras på EU-toppmötet i Göteborg den 17 november.