TT-Inrikes

Kvinna kidnappades och våldtogs - dom i dag

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Kvinnan hölls fången i flera timmar och våldtogs upprepade gånger i Malmö den 28 april, enligt en stämningsansökan mot en 25-årig man och en 16-årig pojke. Fallet är en del av en större utredning och i dag kommer domen.(TT)

Kvinnan hölls fången i flera timmar och våldtogs upprepade gånger i Malmö den 28 april, enligt en stämningsansökan mot en 25-årig man och en 16-årig pojke. Fallet är en del av en större utredning och i dag kommer domen.

Vid fritagningen av den kidnappade kvinnan sköts en av de åtalade i benet av polis. Gärningsmännen ska även ha försökt pressa den våldtagna kvinnans väninna på en lösesumma om minst 20 000 kronor. De står åtalade för människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning.

Männen misstänks även för våldtäkt mot en kvinna i en bil i Malmö den 8 april. Och den misstänkte 16-åringen har även, tillsammans med en 23-årig man, åtalats för grov våldtäkt mot en kvinna den 18 mars. De ska ha trängt sig in i en lägenhet där kvinnan låg och sov, och sedan utsatt henne för sexuella handlingar genom våld och dödshot.