TT-Inrikes

Kompisarna: Hon var sprallig och glad

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Blommor och ljus har placerats utanför huset i Vetlanda där den dödade kvinnan bodde. Hon beskrivs som sprallig, omtänksam och glad av medlemmarna i den raggarklubb hon var en del av. - Hon var jättesprallig och jätteglad.(TT)

– Hon var jättesprallig och jätteglad. Hon ville alla väl, säger Jennelie Hanell, som tillsammans med Marika Andersson tagit sig till bostaden för att hedra henne med blommor och ljus.

Kvinnan hittades död i ett LSS-boende i Vetlanda efter det att polisen larmats till platsen under natten mot tisdagen. En anhörig till kvinnan, i ungefär samma ålder, skadades svårt och en man är anhållen, misstänkt för mord och mordförsök.

Marika Andersson beskriver den dödade kvinnan som omtänksam:

– Hon brydde sig nog mer om alla i hennes omgivning än sig själv, säger hon.

Jennelie Hanell säger att det hela känns overkligt, först att det hände i lilla Vetlanda och än mer när hon insåg vem det var.

– Att det var någon man kände och att det var just hon. Hon skulle inte kunna göra en fluga förnär. På det sättet känns det jättekonstigt att någon skulle göra det mot just henne.

Även om de båda inte kände henne jättebra så träffades de regelbundet på klubbens cruisingar och övriga aktiviteter.

– Jag tycker att det är tungt att det händer överhuvudtaget, och speciellt när det är någon man är van vid att se nästan varje helg, säger Marika Andersson.

– Hon har varit på vår klubb väldigt mycket, så vi kände att det var ett sätt att hedra henne och tända ljus och lämna lite blommor, så att vi får säga hejdå, säger Jennelie Hanell.