Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hyllar moderkakan - genom att äta den

Rannveig Stefansdóttir i Dalby har ångkokat 17 moderkakor från skånska kvinnor. Att äta moderkakan är en hyllning till det som gett näring åt barnet, anser hon. Det är också en trend bland kändisar på sociala medier. - I vår kultur ses moderkakan som skräp, en biprodukt som ska slängas.(TT)
Publicerad 28 mars 2017

Rannveig Stefansdóttir i Dalby har ångkokat 17 moderkakor från skånska kvinnor. Att äta moderkakan är en hyllning till det som gett näring åt barnet, anser hon. Det är också en trend bland kändisar på sociala medier.

””

Hon var tidigare undersköterska på förlossningen på Skånes universitetssjukhus, men driver nu eget företag där hon erbjuder sig att vara med som psykiskt stöd då kvinnor föder barn, som så kallad doula.

Annons

Rannveig Stefansdóttir erbjuder kvinnor att efter förlossningen ta hand om moderkakan. Hon skrubbar den ren, ångkokar den och torkar den i en svamptork. Sedan smulas den till ett pulver som kapslas in.

När hon själv födde barn åt hon en rå bit av sin egen moderkaka. Hon beskriver den som väldigt mjuk och lättuggad, med en stark smak av järn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons