TT-Inrikes

Höjt straff för övergrepp mot barn

TT-Inrikes Artikeln publicerades

I tingsrätten dömdes 29-åringen till sju års fängelse för bland annat över 60 fall av grovt sexuellt tvång och närmare 20 fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Nu höjer hovrätten straffet med nio månader.(TT)

I tingsrätten dömdes 29-åringen till sju års fängelse för bland annat över 60 fall av grovt sexuellt tvång och närmare 20 fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Nu höjer hovrätten straffet med nio månader.

Liksom Solna tingsrätt tror inte Svea hovrätt på mannens invändningar om att hans dator varit fjärrstyrd. Man slår fast att det var 29-åringen som förmådde flickor från hela landet att posera sexuellt och i vissa fall utföra grova sexuella handlingar på sig själva - några så grova att flickorna skadades fysiskt.

"Hovrätten ändrar i ett antal fall rubriceringarna av brotten från grovt sexuellt tvång till grovt sexuellt övergrepp mot barn", enligt ett pressmeddelande. Man har också i ett antal fall höjt skadeståndsbeloppen som nu landar på nära 5,8 miljoner kronor jämfört mot tidigare drygt 5 miljoner.

Flickorna var i åldrarna 11-17 när de utsattes för övergreppen.