TT-Inrikes

Hårt väder väntar - färjor inställda

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Nu blir det regn och rusk och hårda vindar ett tag framöver. Ostadigt väder drar in över Sverige i helgen och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftig blåst för stora delar av den svenska kusten och även in över land, från Uppland och upp över delar av södra Norrland.(TT)

Nu blir det regn och rusk och hårda vindar ett tag framöver. Ostadigt väder drar in över Sverige i helgen och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftig blåst för stora delar av den svenska kusten och även in över land, från Uppland och upp över delar av södra Norrland.

De hårda vindarna drabbar först de södra farvattnen men stannar sedan upp över Östersjön under söndagen. Destination Gotland har därför beslutat att ställa in kvällsturen mellan Visby och Oskarshamn.

Dessutom kommer det att regna ordentligt, först i söder men sedan alltmer längre norrut. Störst risk för stora regnmängder är det längs med Upplands- och Gävleborgskusten. I delar av Norrland finns risk för blötsnö.

Längre fram i veckan kommer nya regnområden att dra in över landet, men det finns enligt SMHI en chans att vädret stabiliseras till nästa helg.