TT-Inrikes

Tre anhållna för mordförsök i Hallstahammar

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 18-årig man knivskadades vid ett slagsmål utomhus i centrala Hallstahammar under fredagskvällen. Tre personer är anhållna misstänkta för mordförsök. Initialt var skadorna livshotande, men under natten har läget stabiliserats för 18-åringen.(TT)

En 18-årig man knivskadades vid ett slagsmål utomhus i centrala Hallstahammar under fredagskvällen. Tre personer är anhållna misstänkta för mordförsök. Initialt var skadorna livshotande, men under natten har läget stabiliserats för 18-åringen.

Enligt polisen började det hela som ett bråk mellan ett 15-tal personer. En person knivhöggs och fördes med ambulans till Västerås. Kort därefter greps fyra tonåringar, den yngste 15 år, på en busshållplats. 15-åringen släpptes på morgonen efter förhör och har hämtats av sina föräldrar. De övriga tre är anhållna.

– Målsägaren är nedsövd så vi har inte kunnat höra honom än. Vi rubricerar det här som försök till mord, men det kan komma att ändras alla har hörts, säger Mats Länn, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

En kniv som troligen kan knytas till brottet har hittats i området och det finns vittnen till händelsen.