TT-Inrikes

Fyra pojkar anhållna för våldtäkt i Malmö

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Fyra pojkar - 15 och 16 år gamla - har anhållits misstänkta för en gruppvåldtäkt i Malmö. Ytterligare två pojkar, som är under 15 år, misstänks ha varit i lokalen när brottet begicks.(TT)

Händelsen rör en misstänkt gruppvåldtäkt av en kvinna som är över 18 år i en lokal i Lindängen den 2-3 februari i år. Under tisdagen anhölls fyra pojkar - två 15-åringar och två 16-åringar - misstänkta för grov våldtäkt. Ytterligare två pojkar, som är under 15 år, misstänks ha varit i lokalen när brottet begicks, men eftersom de inte är straffmyndiga kan de inte delges misstanke om brott.

Mycket arbete återstår

– Det enda jag kan säga är att de misstänks ha varit på platsen vid det aktuella brottstillfället. Efter samtal med pojkarna har de överlämnats till föräldrarna igen och vi har kontaktat socialtjänsten, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen, till TT.

Polisen vill inte uttala sig om de anhållna pojkarna kände det utsatta offret och inte heller vilken inställning de har till anklagelserna.

– Det återstår mycket arbete i den här utredningen. Exempelvis ska analyser göras av fynd på den misstänkta brottsplatsen och analyser av andra beslag som gjorts under utredningens gång, säger Norling.

Malmöpolisen utreder i nuläget ytterligare tre fall där en kvinna misstänks ha blivit våldtagen av fler än en gärningsman. Dessa tre våldtäkter ska ha skett utomhus.

Ingen koppling till andra fall

– Vi ser ingen koppling mellan det här fallet och de andra utredningar som bedrivs just nu gällande grov våldtäkt. Vi ser inte heller någon koppling mellan de övriga ärendena utan vi misstänker att de är fristående från varandra, säger Norling.

TT Hur går det i de andra utredningarna?

– Vi jobbar vidare. Vi har inte kommit fram till några frihetsberövanden där, men det pågår hårt arbete i samtliga övriga utredningar, säger Nils Norling.