TT-Inrikes

Frias för gammal våldtäkt

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man som åtalats för en åtta år gammal våldtäkt i Folkets park i Malmö frias av tingsrätten. Enligt rätten går det inte att bevisa att ett brott ägt rum, trots att mannens dna gått att matcha till platsen, rapporterar Sydsvenskan. Anmälan gjordes redan 2009.(TT)

Anmälan gjordes redan 2009. Då hade flera personer hört kvinnan skrika i Folkets park och polis larmades till platsen.

Kvinnan uppgav att en man som hon nyligen träffat och umgåtts med en stund plötsligt hade överfallit henne. Hon hade små rivsår i ansiktet och blåmärken efter händelsen. Hon kunde även uppge mannens telefonnummer och namn och polisen sökte igenom området, rapporterar tidningen.

Trots det kunde polisen inte hitta den misstänkte.

Först i samband med ett annat brott i år fick polisen träff i sitt dna-register och lyckades spåra honom. Mannens dna kunde matchas mot den åtta år gamla misstänkta våldtäkten och han greps.

Mannen medgav då att han haft sex med kvinnan, men att det varit frivilligt. Nu frias han av rätten.

Enligt rätten har det faktum att kvinnan varit rejält berusad "påverkat hennes omdöme och förmåga att uppfatta händelser korrekt", enligt Sydsvenskan. De vittnen som finns har heller inte sett själva händelsen utan enbart hört skrik och sett en man som springer från platsen, vilket inte bevisar att en våldtäkt nödvändigtvis har ägt rum, enligt rätten.