TT-Inrikes

Flicka allvarligt skadad på gokartbana

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En tolvårig flicka skadades allvarligt i en olycka när hennes skolklass besökte en gokartbana. Hennes pappa är nu kritisk till säkerheten. Bland annat ska bilarna ha saknat säkerhetsbälte. - När jag hörde det tänkte jag att det inte kan vara sant.(TT)

En tolvårig flicka skadades allvarligt i en olycka när hennes skolklass besökte en gokartbana. Hennes pappa är nu kritisk till säkerheten. Bland annat ska bilarna ha saknat säkerhetsbälte.

– När jag hörde det tänkte jag att det inte kan vara sant. Kör man i 30 kilometer in i en vägg utan bälte, då händer rätt mycket med kroppen, säger han till SVT Nyheter Småland.

Det var i tisdags som tre mellanstadieklasser från en skola i Emmaboda kommun körde gokart. Den tolvåriga flickan tappade kontrollen och körde in i sargen. Hon vårdas på universitetssjukhuset i Linköping med skador på lever, mjälte och bukspottkörtel.

Hon var vid medvetande efter olyckan, men var chockad och mådde dåligt. Skolan ringde föräldrarna som kom och hämtade henne. När hon blev sämre åkte de in akut till länssjukhuset i Kalmar som sände henne vidare till Linköping.

Ägaren till banan säger till SVT att han följt alla säkerhetsrekommendationer.