TT-Inrikes

Flera gripna i narkotikatillslag

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Flera personer greps för narkotikabrott i en samordnad polisinsats på lördagen. Tillslagen gjordes i Solna, Södertälje och Malmö. Poliser med förstärkningsvapen slog till mot en lägenhet i Huvudsta i Solna på förmiddagen. Tre personer greps, misstänkta för grovt narkotikabrott.(TT)

Poliser med förstärkningsvapen slog till mot en lägenhet i Huvudsta i Solna på förmiddagen. Tre personer greps, misstänkta för grovt narkotikabrott.

Tillslaget är en del av insatsen Fenix, som pågår sedan 2014 med syfte att bekämpa den grova brottsligheten i Västerort i Stockholm.

– Fenix hade begärt stöd för att göra en husrannsakan. Det är ett utredningsärende från början och i samband med den här husrannsakan upptäcktes narkotika av en sådan mängd att det blir ett grovt narkotikabrott, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisen, till TT.

Samtidigt gjordes ett tillslag i Södertälje och tidigare på morgonen stoppade tullen en lastbil i Malmö, där man beslagtog uppemot 100 kilo cannabis, skriver DN. I de tillslagen greps ytterligare två personer.

Insatsen var en samordnad operation mellan Fenix och Europol, med assistans av polisens insatsstyrka i Stockholm.

– Det har pågått en förundersökning under en längre tid, och hittills är jag nöjd med resultatet, säger Jonas Petersson, den åklagare som leder utredningen, till tidningen.

Tillslaget är ett resultat av spaningsarbete i Fenixinsatsen, där man har försäljningsleden till en organisation i Sydeuropa. Fler personer väntas gripas, både i Sverige och utomlands, uppger insatschefen Jacob Ekström för DN.