TT-Inrikes

Fängelse för sexövergrepp i Malmöpark

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 32-årig man döms för grovt sexuellt övergrepp mot en tolvårig flicka som var ute i Pildammsparken i Malmö med sin hund. Han döms också för att ha blottat sig inför två flickor och två kvinnor i samma park vid andra tillfällen. Straffet blir fängelse i ett år och en månad.(TT)

En 32-årig man döms för grovt sexuellt övergrepp mot en tolvårig flicka som var ute i Pildammsparken i Malmö med sin hund. Han döms också för att ha blottat sig inför två flickor och två kvinnor i samma park vid andra tillfällen. Straffet blir fängelse i ett år och en månad.

Mannen nekar till brott, men när det gäller övergreppet mot tolvåringen i oktober förra året har han kunnat knytas till platsen via dna-spår från sperma som hittades på marken. Flickan var i parken för att leka med sin hund, som plötsligt skällde på en man som gick förbi och bet mannen i benet. Flickan började prata med mannen, som sedan utsatte henne för ett övergrepp. Hon uppfattade det som att han hade en pistol i fickan, som han hotade henne med.

Mannen döms att betala 51 000 kronor i skadestånd till tolvåringen. De flickor han blottade sig inför den 20 mars i år ska få 7 000 kronor var i skadestånd. De två kvinnor han blottade sig för den 2 augusti i år tilldöms ett skadestånd på 5 000 kronor var.