TT-Inrikes

Oklart vad som smällde i Malmö

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det är inte klarlagt vad som orsakade den kraftiga explosionen i ett flerfamiljshus på Möllevången i Malmö natten mot tisdagen. Men det var inte den kraftigare typ av smällare, så kallad banger, som använts vid många tidigare sprängdåd. - Det hade lämnat andra rester och andra spår.(TT)

– Det hade lämnat andra rester och andra spår. Det är väl mer sannolikt att det rörde sig om en handgranat, men det är inte helt klarlagt ännu, säger Nils Norling, informatör vid polisen i Malmö, till TT.

Boende larmade polisen strax före midnatt och väl framme konstaterade polisen att det exploderat. Ingen människa hade kommit till skada, däremot två lägenhetsdörrar och en hiss. Enligt uppgift till Sydsvenskan ska en säkerhetsdörr till en lägenhet ha blivit söndersprängd på översta våningen i sjuvåningshuset. Ytterligare en dörr har fått skador och väggar ska också ha splitterskador.

Ingen person har gripits för dådet och det finns ingen omedelbar hotbild mot någon av de boende i huset.

– Men det är ett ganska stort och komplicerat arbete att göra sådana kontroller, så vi måste arbeta vidare under dagen och se om vi kan hitta någon hotbild mot någon där, säger Nils Norling.

Det finns inte heller någon uppenbar koppling till andra dåd.

– Den här typen av grov brottslighet hör ofta ihop med annan brottslighet, men det är ingenting vi omedelbart kan se, säger Nils Norling.