TT-Inrikes

Döms för dödsmisshandel på grillfest

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Misshandeln under en grillfest i Höganäs i somras ledde till att en man dog. Nu döms en 36-årig man till ett års fängelse för misshandel och vållande till annans död, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.(TT)

Misshandeln under en grillfest i Höganäs i somras ledde till att en man dog. Nu döms en 36-årig man till ett års fängelse för misshandel och vållande till annans död, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Varken övriga festdeltagare eller polispatrullen som senare kom dit förstod att mannen som fått knytnävsslag i magen var så illa däran. Poliserna konstaterade att mannen låg och sov. Men en timme senare upptäckte festdeltagarna att han blivit blå och kall. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt obduktionen var dödsorsaken förblödning i bukhålan. Tingsrätten dömer inte för grovt brott, som åklagaren ville, eftersom det enligt rättsläkaren är ovanligt med den typen av skada efter misshandel mot magen. Den nu dömde mannen har genomgående nekat till brott och hävdat att han agerat i självförsvar