TT-Inrikes

Byggpraktikant sköt spik genom pannan

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En ung man sköt sig själv i huvudet med en spikpistol på en byggarbetsplats i Rättvik på torsdagseftermiddagen. Spiken gick genom pannbenet strax ovanför näsan. - Han har tur att han klarar sig, det är ändå en spik som är inskjuten rakt in i huvudet, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.(TT)

En ung man sköt sig själv i huvudet med en spikpistol på en byggarbetsplats i Rättvik på torsdagseftermiddagen.

Spiken gick genom pannbenet strax ovanför näsan.

– Han har tur att han klarar sig, det är ändå en spik som är inskjuten rakt in i huvudet, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Händelsen inträffade på en byggarbetsplats där mannen är praktikant. Han bedöms inte ha velat vålla sig själv skadan och var vid medvetande när vårdpersonal kom till platsen.

Polisen utreder brottet vållande till kroppsskada och har pratat med anställda vid byggföretaget, men ingen misstänks för brott.

– Spiken satt kvar när han åkte in till sjukhuset. De kommer nog att plocka ut den, men när och hur kan jag inte avgöra, säger Mats Öhman vid polisen.

Vid 20-tiden på kvällen hade polisen ännu inte kunnat höra mannen. Han ska vara fortsatt talbar, men har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vidare vård.