TT-Inrikes

Avbröt våldtäkt men ringde inte polis

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Personalen på S:t Görans beroendeakut fick avbryta en våldtäkt inne på avdelningen, men ringde inte polis. I stället avvisade man gärningsmannen från sjukhuset, rapporterar SVT Stockholm. En polispatrull som råkade vara på sjukhuset upptäckte vad som hänt, men då var gärningsmannen redan borta.(TT)

Personalen på S:t Görans beroendeakut fick avbryta en våldtäkt inne på avdelningen, men ringde inte polis. I stället avvisade man gärningsmannen från sjukhuset, rapporterar SVT Stockholm.

En polispatrull som råkade vara på sjukhuset upptäckte vad som hänt, men då var gärningsmannen redan borta. Han greps först några dagar senare, något som fick konsekvenser för utredningen, enligt kammaråklagare Johanna Storbjörk Rejdemo.

– Det som gick förlorat genom att man inte grep honom på plats, det var ju att säkra dna på honom. Eftersom man inte kom i kontakt med honom förrän efter fyra dagar, så undersökte man honom inte alls, säger hon till SVT.

Fallet är ett av flera där polisen anmält psykiatriska avdelningar på S:t Görans sjukhus till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).