TT-Inrikes

Polisen: Syftet har tydligt varit att döda

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Fortfarande är ingen gripen för skottlossningen i Helsingborg där en man dödades och en skadades allvarligt. Utifrån antalet avlossade skott talar polisen om stor beslutsamhet bakom gärningen. - Det är ett flertal skott som avlossats, så det är ingen tvekan om uppsåtet.(TT)

– Det är ett flertal skott som avlossats, så det är ingen tvekan om uppsåtet. Syftet har varit att döda, säger Tommy Lindén, chef för utredningssektionen vid polisen i nordvästra Skåne, till TT.

De två hittades skjutna och liggande på marken i området Närlunda i Helsingborg på fredagskvällen. En 23-årig man avled och en 22-årig man är allvarligt skadad.

Båda är dömda för tidigare brott och enligt Lindén stämmer offren väl in på Brås definitioner av vilka som är inblandade i dylika skjutningar - unga och ofta arbetslösa män som är kopplade till gäng.

Han är också noggrann med att understryka säkerheten för andra människor i området.

– Syftet har inte varit att skada andra.

Lindén säger att ingen gripits och han säger sig inte veta vilken teknisk bevisning som säkrats.

Nu sammanställer polisen resultat från den tekniska undersökningen och från förhör. Under lördagskvällen hoppas polisen också ha pratat med de boende i ett 22-våningshus intill där männen hittades.

– Det är naturligtvis också kartläggning av offren och traditionellt polisarbete, säger Lindén.