TT-Inrikes

16 år för mord i koloniområde

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Offret lockades till koloniområdet med hjälp av ett fejkat konto på Facebook. Sedan sköts han ihjäl med fem skott i ryggen och huvudet. Nu döms en 25-årig man till 16 års fängelse för mordet i östra Göteborg i fjol.(TT)

Det var i slutet av december förra året som offret, en 32-årig man, sköts ihjäl i östra Göteborg. Han hade enligt utredningen lockats till koloniområdet med hjälp av en falsk Facebookprofil. Kvinnan han trodde sig haft kontakt med fanns dock inte på riktigt, i stället sköttes kontot av den nu dömde 25-åringen. Han har hävdat att han agerat i nödvärn. Men enligt domen i Göteborgs tingsrätt låg det en omfattande planering bakom dådet.

Efter mordet förstörde 25-åringen både 32-åringens telefon och telefonen som han själv hade använt för att sköta det falska kontot. Han kastade också delar av pistolen som han använt i ett vattendrag i Borås.

Att det skulle ha varit fråga om nödvärn stämmer inte enligt tingsrätten, som därför dömer mannen till 16 års fängelse för mord och vapenbrott.

"Tingsrätten har bedömt att 25-åringen ska få ett längre fängelsestraff än normalt. Detta med hänsyn till hans noggranna planering av brottet och hur han gjorde när han dödade den äldre mannen", säger rådmannen Robert Eneljung i ett pressmeddelande.