TT-Inrikes

14 års fängelse för barnvåldtäkt via internet

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Han beställde och regisserade flera fall av grova våldtäkter på barn i Filippinerna. Nu döms den 39-åriga mannen från Östersund till 14 års fängelse för brott begångna över internet. Mannen döms även för kränkande fotografering med kameror gömda på toaletter i Sverige.(TT)

Totalt döms mannen för 32 fall av grov våldtäkt på barn. Övergreppen har skett via internet där mannen med hjälp av chat och webbkamera har instruerat andra att genomföra gärningarna. Övergreppen har skett mot filippinska barn, från spädbarnsålder upp till nio års ålder, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

"En helhetsbedömning leder till att den sammanlagda kränkningen är så allvarlig att gärningen är att bedöma som våldtäkt och inte enbart som sexuellt övergrepp", skriver Östersunds tingsrätt i domen.

Mannen döms också för grovt barnpornografibrott eftersom han sparade filmer på övergreppen på sin dator.

Samtidigt har han åtalats för kränkande fotografering då han satt upp kameror på olika toaletter i Östersund och smygfilmat kvinnor. Han döms att betala skadestånd till sammanlagt 19 kvinnor som ovetandes fångades på filmerna.