TT-Feature

"Skurk-vd" sålde Wu-Tang Clan-skiva

TT-Feature Artikeln publicerades

Den utskällde affärsmannen Martin Shkreli, tidigare vd för det omstridda läkemedelsföretaget Turing Pharmaceuticals, har sålt sitt omtalade Wu-Tang Clan-album på auktion.(TT)

Den utskällde affärsmannen Martin Shkreli, tidigare vd för det omstridda läkemedelsföretaget Turing Pharmaceuticals, har sålt sitt omtalade Wu-Tang Clan-album på auktion. "Once upon a time in Shaolin" är det enda exemplaret av hiphopkollektivets skiva som existerar i världen, och köparen budade hem det på en nätauktion natten till fredag.

Hur albumet ska nå den anonyme köparen är däremot oklart, eftersom Shkreli sedan i onsdags sitter häktad för att ha hotat tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton genom att uppmana allmänheten att rycka av hennes hår.

Shkreli brukar kallas "USA:s mest hatade man" sedan han chockhöjde priset på läkemedlet Daraprim, som bland annat används av aidspatienter, med 5 000 procent. Förra månaden dömdes han även för bedrägeri i ett annat fall, men släpptes mot borgen. Wu-Tang Clan-albumet köpte han 2015 för 17 miljoner kronor.