TT-Feature

Ringo Starr har blivit sir Richard

TT-Feature Artikeln publicerades

Flera kända brittiska musiker har nu försetts med adlig titel av det brittiska hovet. Bland annat uppmärksammas Beatles-trummisen Ringo Starr, Bee Gees sångare Barry Gibb och skådespelaren Hugh Laurie i samband med drottning Elizabeths årliga nyårsutnämnanden. - Det är stort!(TT)

– Det är stort! Det är en ära och ett nöje att bli uppmärksammad för min musik och för mitt välgörenhetsarbete, vilka jag båda älskar, säger Ringo Starr, eller Richard Starkey - som han egentligen heter, namnet som han nu får bära adelstiteln "sir" framför - till BBC.

Barry Gibb - den nu enda levande originalmedlemmen från Bee Gees - säger sig vara "djupt hedrad, ödmjuk och stolt" över utmärkelsen, och väljer också att hedra och rikta uppmärksamhet mot sina forna medmusiker.

– Det är lika mycket deras som det är min.

Hugh Laurie, bland annat känd för tv-serien House och filmerna Stuart little och Mannen med järnmasken, uppmärksammas för sina insatser som skådespelare.

De tre ingår i hovets lista över 1 123 personer som hedras med adelsutmärkelser av olika grad, merparten för sina bedrifter inom socialt arbete eller för välgörenhetsinsatser. Av dessa är 12 kända för den brittiska allmänheten i bredare mening, enligt BBC.