TT-Feature

Nya Jönssonligan går på export

TT-Feature Artikeln publicerades

"Jönssonligan - den perfekta stöten" säljs till flera länder. Bland annat så har Japan visat intresse. Försäljningen har nyligen startat och av de länder som köpt filmen kan Frankrike, Iran, Polen, Kina, Sydkorea och flera av länderna på Balkan nämnas. - Vi är väldigt positivt överraskade.(TT)

Försäljningen har nyligen startat och av de länder som köpt filmen kan Frankrike, Iran, Polen, Kina, Sydkorea och flera av länderna på Balkan nämnas.

– Vi är väldigt positivt överraskade. Vi hade inte så mycket förväntningar egentligen på hur det här skulle tas emot. De gamla Jönssonliganfilmarna har i princip inte visats utanför Sverige alls, säger producenten Fredrik Wikström Nicastro.

I de flesta fallen kommer filmen att textas, men den kan också komma att dubbas på sina håll. Det är inte klart om filmen kommer att gå upp på bio i något av länderna, men Fredrik Wikström Nicastro hoppas på det.

– Det som är lite kul är att vi sålt den till Japan, som normalt sätt inte är så intresserade av svensk film om det inte är renodlad actionfilm. De har inte nappat på krimvågen och den typen av skandinaviska filmer. Vi var överraskade att de var en av de första som var jätteheta på gröten, säger han.

TT: Blir det en uppföljare nu?

– Vi vill väldigt gärna, vi sitter och skriver på en uppföljare, men vi vet inte än om det blir något än, säger Fredrik Wikström Nicastro.

Filmen hade premiär i Sverige i januari.