TT-Feature

Lill-Babs skjuter upp 80-årsfirandet

TT-Feature Artikeln publicerades

Sångerskan Barbro "Lill-Babs" Svensson har drabbats av hjärtsvikt och skjuter upp sitt 80-årsfirande, berättar hennes barn i ett skriftligt uttalande. "Vår mamma Barbro 'Lill-Babs' Svensson fyller 80 år nu på fredag den 9 mars.(TT)

"Vår mamma Barbro 'Lill-Babs' Svensson fyller 80 år nu på fredag den 9 mars. Tyvärr har mamma drabbats av hjärtsvikt och kommer i nuläget inte kunna fira sin födelsedag nu till helgen utan vi flyttar firandet tills hon mår bättre. Mamma kommer i stället fortsätta gå igenom de undersökningar som behöver göras på sjukhuset", skriver Barbro "Lill-Babs" Svenssons barn i uttalandet.

I ett mejl från dottern Kristin Kaspersen till TT undanber sig barnen mer kommentarer kring födelsedagen och hjärtsvikten.

"Men vi ber er alla att sända Barbro massor av kärlek så hon kommer på benen igen. Kramar Monica, Malin och Kristin."

På Instagram tackar Kaspersen dock för de fina ord som skrivits om Lill-Babs sedan sjukdomsbeskedet kom och passar också på att hylla sin mor: "Alltid stark, alltid varm, alltid envis, alltid omtänksam, alltid en varm famn att vila i, alltid en glimt i ögat och underbar humor. En kärleksfull krigare. Min största förebild! Du är beundransvärd Mamma. Du har alltid varit där för oss barn och för alla andra. Nu är vi här för dig.", skriver hon.

"Tack alla ni som skriver så fina ord. Vi läser upp det för mamma och hon ler. Det stärker".