TT-Feature

Här är Manifestgalans vinnare

TT-Feature Artikeln publicerades

Svenska Oberoende Musikproducenters gala Manifestgalan har prisat förra årets musikinsatser i kategorier som inte syns på andra musikgalor. Bland annat utsågs rapparen Silvana Imam återigen till årets liveartist.(TT)

Utöver kategorier som dans, hårdrock och hiphop, delar Manifestgalan även ut priser i kategorierna experimentellt, synt, visa och folk.

Även om Manifestgalan är en gala av det lite mer interna slaget - för musiker snarare än masspublik, prisades även några välkända akter. Årets pop gick till The Radio Dept. "för ett album som överraskade oss med sitt politiska budskap" och årets live gick till Silvana Imam.

"Vi har gett henne priset förut, men behöver göra det igen för live är detta det bästa man kan se idag." lyder motiveringen.

Sveriges kompositörer och textförfattare, Skap, delade ut titeln årets kompositör till Josefin Öhrn, med motiveringen att hon är "en rädd och nyfiken låtskrivare vars frisinnade musik bär på en urkraft."

Årets textförfattare blev Charlie Engstrand Sommar för att han, enligt Skap, är en "sann viskonstnär vars texter rör sig utanför tid och rum."

Enligt Manifestgalan är Greip någon man ska hålla öronen öppna efter i framtiden. "Det här är en artist som kommer att uträtta musikaliska storverk i framtiden", skriver de i motiveringen till årets nykomling.

Årets indie - priset till någon som är en förebild på den oberoende musikscenen gick till Ann-Marie Beckman-Forsberg.