TT-Feature

Dansant polis håller ordning i trafiken

TT-Feature Artikeln publicerades

Han inspireras av Bollywood och har en mustasch som liknar Freddie Mercurys, men det är Michael Jacksons berömda danssteg, moonwalk, som får bilisterna att vända sig om efter den indiske trafikpolisen Ranjeet Singh.(TT)

– Jag har gillat Michael Jackson i många år och började kopiera hans danssteg för att stoppa trafiken för tolv år sedan. Först blev människor förvånade, men det har fungerat mycket bra under åren och blivit allt mer populärt, säger han.

Ranjeet Singh har blivit ett fenomen på sociala medier och har drygt 50 000 följare på Facebook. Dagligen laddas bilder och videoklipp upp på internet av hans dans.

Han säger att antalet trafikbrott i korsningen, i staden Indore i centrala Indien där han vanligtvis arbetar, har minskat under åren. Forskare vid ett universitet i Indien tittar på om hans dansanta arbetsmetod även har bidragit till minskade bilköer.

– Det är en utmattande uppgift att kontrollera trafiken mitt i allt oljud, bland avgaser och oförsiktiga bilister men dansen roar pendlare och förare, säger han.

Till en början var hans kollegor skeptiska till hans arbetsmetod, men de har nu vant sig och han har lärt ut sina danskunskaper till flera andra trafikpoliser.