TT-Feature

Charlie Grönvall gör sin egen Aladdin

TT-Feature Artikeln publicerades

När sagan om Aladdin blir familjemusikal axlar Charlie Grönvall huvudrollen och tar plats på den flygande mattan. - Det är en perfekt karaktär för mig. Jag känner mig redan hemma i Aladdin, säger han. - Vänta, jag ska bara gå in i personalrummet.(TT)

– Vänta, jag ska bara gå in i personalrummet.

När TT ringer är Charlie Grönvall på jobbet som förskollärare. Snart kan han även titulera sig musikalstjärna. I "Äventyret Aladdin" gör den 26-årige "Idol"-trean debut på musikalscenen.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för musikaler. När jag var yngre var vi i London och West End och då fick jag en stor fascination. För mig som precis kommer ur "Idol" känns det fantastiskt att få en sådan här chans, säger han.

"Energisk och äventyrslysten"

  Nu ser Grönvall fram emot att få göra sin egen tolkning av sagofiguren.

  – Spontant känns han som en perfekt karaktär för mig. Han är en energisk och äventyrslysten och jag vill få fram den här glöden och nyfikenheten. Samtidigt bär han också en sorts tomhet inom sig som han försöker fylla.

  I de andra rollerna finns skådespelare med erfarenhet av den här typen av uppsättningar, bland andra Markoolio som den onde trollkarlen och Claes Malmberg som anden.

  – Jag är ju ny på det här så det känns skönt att ha med de här erfarna. De är ju väldigt roliga allihop och det ska bli kul att vara en del av hela karusellen.

  Kollegor från "Idol"

  I rollen som prinsessan ses Renaida Braun, som även hon deltog i "Idol" förra året.

  – Jag och Renaida klickade väldigt bra. Vi satt mycket tillsammans på kvällarna och pratade så det känns jättekul att hon också är med och det är skönt att jobba med någon man redan känner, säger han.

  Uppsättningen är en ny tolkning av den klassiska sagan och har nyskriven musik. För många är Aladdin intimt förknippad med Disneys version, men Charlie Grönvall tror inte att publiken blir besviken när de inte får höra "En helt ny värld".

  – Utifrån vad jag har hört av låtarna så blir det en jättehärlig nytolkning. Det som är kul med att gå och se den här uppsättningen är hur vi har gjort den på vårt eget sätt.