TT-Feature

Banksymålat hus till salu

TT-Feature Artikeln publicerades

Ett hus i Cheltenham i Storbritannien med en stor målning som antas vara gjord av den kände, men mycket hemlige, graffittikonstnären Banksy är till salu, rapporterar BBC news.(TT)

Ett hus i Cheltenham i Storbritannien med en stor målning som antas vara gjord av den kände, men mycket hemlige, graffittikonstnären Banksy är till salu, rapporterar BBC news.

För 210 000 pund, motsvarande drygt 2,6 miljoner kronor, kan den hugade spekulanten bli ägare till det ganska rejält nedgångna lilla huset med den väldigt spektakulära målningen på gaveln.

Målningen föreställer övervakningssamhället. Intill huset ligger en gammal telefonkiosk, och på själva husfasaden har konstnären målat figurer som med olika slags avlyssnings- och övervakningsutrustning försöker fånga upp det som eventuellt sägs i den gamla telefonkiosken.

Målningen kom till i april 2014. Sedan dess har huset, eller i vart fall målningen, varit föremål för både strider, stöldförsök och vandalisering.

Nu beskrivs huset av mäklaren som ett viktorianskt gavelradhus med tre sovrum och en äkta Banksy målad på husgaveln.

Huruvida målningen verkligen är utförd av Banksy kan ingen veta säkert, eftersom konstnären har för vana att hålla sig mycket hemlig.