TT-Ekonomi

Jack Ma avgår om ett år

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Alibabas grundare, Jack Ma, avgår som ordförande för den kinesiska e-handelsgiganten. Men inte omedelbart, som rapporterats i helgen, utan i samband med sin 55-årsdag om ett år. Enligt måndagens besked från företaget lämnar Jack Ma över ordförandeklubban till nuvarande vd Daniel Zhang om ett år.(TT)

Alibabas grundare, Jack Ma, avgår som ordförande för den kinesiska e-handelsgiganten. Men inte omedelbart, som rapporterats i helgen, utan i samband med sin 55-årsdag om ett år.

Enligt måndagens besked från företaget lämnar Jack Ma över ordförandeklubban till nuvarande vd Daniel Zhang om ett år. "Därefter sitter jag kvar i Alibabas styrelse fram till stämman 2020", skriver Jack Ma i en kommuniké.

Den 54-årige tidigare engelskläraren, som brukar säga att han blev internetentreprenör av en slump, ska nu ägna sig åt välgörenhet med inriktning på utbildning.

    Jack Ma, vars kinesiska namn är Ma Yun, ses numera som Kinas rikaste man. Alibaba startade han 1999. Det har vuxit till att bli världens största e-handelsbolag.