TT-Ekonomi

Fortnox styrelse håller krismöte

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Börsbolaget Fortnox håller ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av att huvudägaren häktats misstänkt för insiderbrott. - Det är en väldigt tråkig händelse att förknippas med, detta är ingenting man önskar något bolag, säger Torbjörn Gunnarsson, ordförande i Fortnox, till Dagens industri.(TT)

Börsbolaget Fortnox håller ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av att huvudägaren häktats misstänkt för insiderbrott.

– Det är en väldigt tråkig händelse att förknippas med, detta är ingenting man önskar något bolag, säger Torbjörn Gunnarsson, ordförande i Fortnox, till Dagens industri.

Gunnarsson fick kännedom om misstankarna via medieuppgifter och vet ingenting om bakgrunden till misstankarna. Han har inte kunnat prata direkt med den häktade styrelsekollegan.

Han vill inte svara på om huvudägaren kan sitta kvar i styrelsen.

– Det är klart att det inte är bra att en styrelseledamot är anklagad för ett allvarligt brott. Styrelsens uppgift är att vidta de åtgärder vi kan för företagets bästa och vi har ingen annan ambition i det här läget än att agera för bolagets bästa.