TT-Ekonomi

Drömbostaden: En villa på landet

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

En villa på landet toppar listan över hur svenska folket vill bo, skriver Dagens industri. Var tredje person rankar ett hus på landet högst. Bara vart femte hushåll drömmer om en lägenhet i stadsmiljö, visar en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Landshypotek Bank.(TT)

En villa på landet toppar listan över hur svenska folket vill bo, skriver Dagens industri. Var tredje person rankar ett hus på landet högst.

Bara vart femte hushåll drömmer om en lägenhet i stadsmiljö, visar en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Landshypotek Bank.

Drömmarna om ett liv på landet är däremot långt från verkligheten för många. Enligt undersökningen vill nästan 50 procent fler bo på landet jämfört med hur många som verkligen bor där. Hälften av hushållen bor i dag som de önskar.

På frågan om vilka faktorer som rankas högst när det gäller omgivningar i valet av bostad är en lugn omgivning tveklöst nummer ett enligt Landshypoteks undersökning. Andra faktorer som rankas högt är möjlighet att utöva sina intressen, närhet till naturen och möjlighet till arbete.