Nyheter

Asarum vann derbyt

Måltorkan är över i Sillhövda – men poängtorkan grasserar fortfarande.
Asarum vann lördagens division 3-derby på Bredasjöns IP, 1–2, och för deras del var därmed väntan på den första segern för säsongen över.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2012
ÖPPEN FAMN. Johannes Hedén Hultgren tar gärna hela världen, nåja i alla fall Asarum, i sin famn efter segermålet mot Sillhövda i lördagens derby på Bredasjöns IP.Foto: Anna Sunesson

För Sillhövda var det fjärde raka förlusten och att målnollan sprack var en klen tröst.

– Vi kunde gjort 2–0 och avgjort, men i stället tappar vi matchen under andra halvlek, säger Anders Madsen i Sillhövda med en suck.

Under första halvlek spelade Sillhövda i motvind. Med många och långa bollar hjälpte det laget att hålla uppe spelet. Efter paus tog Asarum över och plockade stilpoäng rent fotbollsmässigt.

Sillhövdaforwarden Besart Hasani utlovade målgaranti höll, men målet stod mittbacken Andreas Johansson för. Hasani hade två chanser i upptakten av andra halvlek. En lobb och en nick strax utanför var dock det närmaste Hasani kom sin garanti ?

I stället kvitterade Asarum efter ett missförstånd i hemmaförsvaret och med tio minuter kvar kom segermålet.

Ronneby tog på Brunnsvallen mot tippade topplaget IFK Hässleholm. Matchen slutade 1–1. Hässleholm fick redan i första halvlerk Niklas Jönsson utvisad, men kunde ändå ta ledningen i början av andra. Med tolv minuter kvar att spela svarade Daniel Nilsson för kvitteringen.

Lyckeby tog säsongens tredje trepoängare genom att vinna borta mot fjolårets division 2-lag VMA med klara 0–3.

Sillhövda–Asarum 1–2 (1–0)

Målen: 1–0 (23) Andreas Jophansson, 1–1 (62) Jimmie ”89” Svensson, 1–2 (80) Johannes Hedén Hultgren.

Domare: Martin Miletic, Kallinge.