Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Unga spelare klara för OIK

OIK utökar truppen med två tonåringar.
Trots unga åldrar har de erfarenhet av seniorspel.
Olofström • Publicerad 6 augusti 2018
Olofsröms IK fyller på laget.
Olofsröms IK fyller på laget.Foto: LENA EHRING

Forwarden Andreas Kikkenborg och backen Lucas Frank är klara för spel i OIK kommande säsong.

Spelarna har skrivit på varsitt utvecklingskontrakt med klubben och kommer träna och spela med juniorlagen och A-laget. Något som innebär många matcher och mycket träningar med den egna utvecklingen i fokus.

Annons

Kikkenborg, en 19-årig dansk, har redan tillbringat tre säsonger i klubben då han gått på OIK:s hockeygymnasium. Han kom till Olofström från Esbjerg säsongen 2015/2016. Under förra säsongen gjorde han 18 matcher i seniorlaget utöver spel i J20-laget.

Lucas Frank, 16, flyttade till Olofström förra säsongen för att, även han, gå på hockeygymnasiet. Trots sin unga ålder har Frank redan hunnit med seniorspel under två säsonger. Först med moderklubben IFK Falköping i division 3 säsongen 2016/2017 och sedan med OIK under förra säsongen. Frank spelade då åtta matcher i kvalserien till hockeyettan.

Charlotte Troberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons