Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tufft läge för nollat Karlshamn

Noll poäng borta mot IK Lågan innebär att Karlshamns HF får stora problem att klara kontraktet i handbollstvåan.
– Vi har det inte i egna händer längre, konstaterar tränaren Bengt Pettersson.
Handboll • Publicerad 9 mars 2018
Bengt Petterssons Karlshamn får det tufft med ambitionen att spela kvar i handbollstvåan.
Bengt Petterssons Karlshamn får det tufft med ambitionen att spela kvar i handbollstvåan.Foto: Marcus Palmgren

Laget har två matcher kvar att spela och behöver vinna båda samtidigt som Hohultslätt och Åhus, båda på kvalplats, har tre matcher på sig att utöka avståndet till Karlshamn på nedflyttningsplats. Efter fredagens matcher skiljer det en poäng.

– Men båda lagen har kvar att möta Kalmar, säger Pettersson och tänker på den absoluta jumbon som spelat ihop en poäng på 19 omgångar.

Annons

Karlshamnstränaren hade hoppats vara jämsides med Hohultslätt, farmarlag till allsvenska Amo, men Skånes Handbollförbund hade en annan åsikt. En protest som hade betytt en poäng mindre för smålänningarna gick inte igenom.

– De hade använt sig av allsvenska spelare i en match enligt sekretariatet och protokollet, men förbundet har tittat på en film från matchen och tyckte inte att de var inne på planen. Jag är irriterad över att förbundet underkänner sitt sekretariat.

Hur var insatsen mot Lågan?

– Vi gjorde mycket som var bra i den första halvleken. I den andra var vi stela och hade inte lika frejdigt spel.

– Vi blev stressade och jag testade att spela sju mot sex. Det var nytt för oss och det föll inte väl ut. Det är inget som jag tycker är roligt, men vad gör man? Det var ett försök att komma ikapp.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons