Ebba Berglin vann F17-klassen, lillasyster Frida var tvåa i F13.
FRIIDROTT • Publicerad 25 maj 2018
Ebba Berglin, Hilda Lindell och Frida Berglin, alla tävlandes för KA 2 IF.
Ebba Berglin, Hilda Lindell och Frida Berglin, alla tävlandes för KA 2 IF.Foto: Privat

Snacka om succé för systrarna Berglin i Göteborgsvarvet.

Under förra veckan invaderades Göteborg av löpare från mer än hundra länder där det största loppet är Göteborgsvarvet med över 64 000 anmälda.

Men även en bra bit över 10 000 ungdomar springer i olika klasser i lördagens Cityvarvet som är 4,3 km vann KA2 IF:s Ebba Berglin F17-klassen, nio sekunder före Alma Holmqvist Johansson från Jönköping. I F15-klassen kom Hilda Lindell från KA2 IF på åttonde plats och eftersom hon är 14 år har hon ett år kvar i klassen.

På söndagen gick Lilla Göteborgsvarvet över 2,4 km och i F13-klassen kom Frida Berglin tvåa endast slagen av Alice Magnell Millan från Norrköping.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.