Mörrumstjejen sköt Sverige till JVM-final

Sverige är klart för final i JVM i ishockey i Moskva – som första europeiska lag hittills.
Ishockey • Publicerad 12 januari 2018

Jenny Antonsson var i måltagen.

Mörrumstjejen Jenny Antonsson gjorde avgörande 2–1 mot värdnationen Ryssland med lite mindre än tio minuter kvar av semifinalen. Därefter förlitade sig Sverige på det välbeprövade framgångsreceptet från tidigare i turneringen: ett tätt försvarsspel och en fantastisk målvaktsinsats.

Det svenska laget dödade fyra utvisningar på väg mot slutsignalen och Anna Amholt räddade 23 av 24 skott i matchen, eller nära 96 procent.

Josefin Bouveng satte 1–0 i spel fem mot fyra mitt i den andra perioden och Ryssland kvitterade i samma spelform efter 8.54 i tredje perioden.

En och en halv minut senare spelade OS-uttagna Maja Nylén Persson fram Antonsson till segermålet – också det i numerärt överläge.

I finalen ställs Sverige mot USA, som besegrade Kanada med 4–3 efter straffläggning i sin semifinal.