Stjernkvists stjärnträff lyfte KHK

Karlskrona HK:s damer var heltända inför mötet med danska Hvidovre, serieledaren i damettan.
Ebba Stjernkvist, back i KHK, var den som visade vägen med första målet som till slut blev 5-2.
Julia Karlsson

Hon spelade i princip felfritt under matchen. Första perioden glänste hon ordentligt och satte stopp för alla försök att överlista hemmamålvakten Julia Karlsson.

– Det var skönt att göra mål. Men ändå skönare att vi vann matchen, skrattar Ebba.

Och ingen hade protesterat om det blivit några fler mål i inledningsperioden. KHK-tjejerna hade målchans både en och två gånger innan Hvidovre gjorde 0–1.

Men sedan var det dags för Ebba Stjernkvist att presentera sig. Ett skott från blålinjen letade sig in i nätmaskorna. Det var signalen till en rejäl tändning i laget.

– Vi hade riktigt roligt på isen i dag. Det var helt enkelt kul att spela hockey. Och när vi sedan slår serieledarna blir det än roligare, säger en glad Ebba Stjernkvist.

Segern innebär att KHK:s damer, i högsta grad, är med i toppen av tabellen. Hvidovre från Danmark får inte vara med och kvala uppåt i seriesystemet.

Så det står mellan Troja, från Ljungby, och Karlskrona HK. Och fortsätter tjejerna i samma stil som i gårdagens match skall det mycket till för att det inte ska bli kval till högre serie.

– Vi höll oss till ”gameplanen” i dag även om vi inte var hundraprocentiga i allt. Men danskorna hade sitt bästa lag, så vi gjorde det bra, säger tränaren Conny Olausson.

Och visst skall han vara nöjd. Målfabrikationen fortsatte i andra och tredje perioden. Fram till 2–2 var Hvidovre med i matchen. Därefter visade KHK upp en effektivitet som var imponerande.

– Tempot i matchen var bra och vi spelade upp pucken med enkla medel. Precis som vi sagt. När sedan målvakten och backarna var på bästa humör. Ja, då går det bra.

Det var helt enkelt Karlskronas match. Det hjälpte inte att Hvidovre tog ut sin målvakt de sista tre minuterna. Då gjorde Katka Kaplanova sitt tredje mål i öppen bur.