Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stark upphämtning i Terzics comeback

Mjällby går inte att besegra på försäsongen även om det såg tungt ut efter de första 45 minuterna mot Falkenberg.
Men några byten och lite andra taktiska detaljer gjorde att laget fixade ett oavgjort resultat.
Falkenberg • Publicerad 3 mars 2018
Foto: Jonas Gustafsson

Falkenberg stod för motståndet när Mjällby fortsatte sin försäsongsmatchning. Till matchen fick det senaste nyförvärvet Adi Terzic göra debut och comeback i den gulsvarta dressen.

– Det känns jättebra att vara tillbaka, det var mina första spelminuter på nästan ett halvår, säger mittbacken.

Annons

Han byttes in i den 55 minuten då Mjällby var i underläge med 2–0 efter två mål i den första halvleken av Falkenberg. På bänken fick Terzic se ett Mjällby som slarvade.

– Vi satte inte passningarna och hade svårt att få till något eget spel, de var bättre än oss.

Men i den andra klev Mjällby upp ett snäpp i planen och satte press på Falkenbergspelarna. Det gav resultat.

– Vi började hitta varandra i passningsspelet och vann bollen högre upp. Riktigt starkt av oss att komma tillbaka mot ett sådant motstånd som Falkenberg.

Bubacarr Jobe reducerade och Joel Nilsson kvitterade i slutet av matchen. 2–2-resultat gör att Mjällby är fortsatt obesegrade på försäsongen.

– Jag tycker det är väldigt viktig att vi spelar bra och inte förlorar. Det är de här resultaten vi går in i säsongen med, säger Terzic.

Kontraktet som Adi Terzic skrivit på med Mjällby sträcker sig över tre år och han kommer till ett lag med hård konkurrens om platserna.

– Det kändes bäst för både mig och klubben att skriva tre år, truppen är bred och bra så det blir tufft att ta en plats. Men jag kände att satsningen och klubben var rätt för mig och nu vill jag bara spela fotboll.

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons