Sölvesborg studsade tillbaka rejält

I den tredje omgången av hockeytvåans fortsättningsserie åkte Sölvesborgs IK på en förlust mot Nässjö HC.
Nu är de tillbaka som vinnare.
– Vi studsade tillbaka rejält, säger SIK-tränaren Richard Melkersson.
Sölvesborg • Publicerad 17 januari 2018

Efter Nässjömatchen tog spelare och ledare i SIK sig ett snack.

– Vi var inte nöjda med prestationen. Vi var egentligen inte nöjda med de tre första matcherna, säger Richard Melkersson.

Det snacket gav effekt och det blev två riktigt bra träningar i veckan och sedan smällde SIK till Osby ordentligt.

SIK tog ledningen med 2–0 efter mål av Lucas Jönsson och David Svensson, men strax före den första perioden var slut reducerade gästerna. Det skakade dock inte om SIK.

Lucas Jönsson var i måltagen i samband med Sölvesborgs storseger hemma mot Osby.Foto: LENA EHRING

19 sekunder in i den andra perioden gjorde Joakim Sydegård 3–1 och innan perioden var slut var det 6–1. Till slut blev det 7–1 och SIK hade studsat tillbaka efter förlusten senast.

– Det var riktigt bra i 60 minuter i dag. Det var en av de bättre matcherna denna säsong. Vi jobbade som ett lag i 60 minuter.

Segern var viktig. SIK passerade Osby och är nu fyra i tabellen.

– Det var en superviktig seger. Det var ingen måstematch, men den var viktig för att vi ska kunna känna trygghet. Vi vill sträva uppåt och det visade vi i dag.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.